PasNL 'Hidden Cash' actie


Uitleg en Spelregels:

De Hidden Cash actie vindt zijn oorsprong in San Francisco. Het concept houdt in dat een persoon enveloppen met daarin cash geld verstopt op willekeurige plekken in een stad. Door middel van hints die gegeven worden via verschillende social media kanalen, kunnen actieve speurders op zoek naar het geld. Wanneer het geld is gevonden maakt de vinder een foto van zichzelf met het geld en post deze op Twitter/Facebook.

PasNL komt met een actie gebaseerd op de hierboven beschreven hidden cash actie. Verspreid door Rotterdam liggen meer dan 40 straatstickers in de vorm van ‘Hidden Cash Pasjes’ (zie foto hieronder). Elk ‘Hidden Cash Pasje’ heeft een QR code welke met een smartphone gescand kan worden door voorbijgangers. Slechts één van de pasjes heeft een winnende QR code welke leidt naar een internetpagina met een formulier waarop de winnaar zijn gegevens kan invullen om de prijs van €50,- in ontvangst te nemen.

Het ‘Hidden Cash Pasje’ dat de winnende QR code bevat ligt ergens verstopt (hidden) in Rotterdam, terwijl de andere pasjes op meer populaire en drukken plekken te vinden zijn.

Het spel:

Het idee is dat de deelnemers aan de actie de PasNL app downloaden en een virtuele pas genaamd ‘Hidden Cash’ toevoegen in hun digitale wallet. Met deze pas kunnen zij hints van de locatie waar het winnende pasje zich bevindt ontvangen door middel van berichten die naar de pashouders worden verstuurd. Via de Facebook pagina Pasnl Loyalty kunnen deelnemers in de gaten houden wanneer er nieuwe hints beschikbaar zijn in de app, zodat zij deze direct kunnen bekijken. De hints zullen daarnaast ook 2 uur na verschijning in de app op Facebook worden gepost.

Het volgen van de hints in combinatie met wat speurwerk kan uiteindelijk leiden tot het vinden van het winnende ‘Hidden Cash Pasje’. De vinder kan de QR code met zijn smartphone scannen en komt dan direct op een webpagina uit waar de winnaar zijn/haar persoonsgegevens kan achterlaten. De vinder moet verder een foto met het gevonden pasje uploaden op Facebook en hierin moet de Facebook pagina van PasNL (Pasnl Loyalty) worden getagd. Wanneer aan deze voorwaarden is voldaan zal de prijs aan de vinder worden uitgekeerd.

Na de vondst van het winnende ‘Hidden Cash Pasje’, zal PasNL weer een nieuwe pas ergens in Rotterdam verstoppen. 50 euro verdienen was nog nooit zo makkelijk!

Bekijk de algemene voorwaarden